lauantai 11. joulukuuta 2010

Lumiennätysten rikkomisviikot

Työmatkat olivat koko viikon silkkaa painajaista ja tunti poikinensa tuli vietettyä julkisen liikenteen armoilla joka päivä... Lunta on tullut ihan loputtomasti, eikä aurauskalusto ole pysynyt millään perässä.

Tänä aamuna oli taas aikainen herätys, treenit Keravan hallilla alkavat klo 9. Auto oli seissyt viime sunnuntaista parkkipaikalla ja se oli bunkkeroitu huolella lumimassojen alle. Parkkipaikkaa oli aurailtu ruudun ympäriltä sillä seurauksella, että minun autoni oli lumessa ovien kahvojen korkeudelle asti joka puolelta. Ja päällä oli lunta värmaan lähemmäs 40 senttiä. Voisi pitää pienenä ihmeenä, että sain auton sieltä liikkeelle, vaikka ei ollut edes lapiota käytettävissä -ja myöhästyin treeneistä vain kymmenen minuuttia. Takaluukku ei taas suostunut aukeamaan millään, joten meidän oli kaikkien ahtauduttava 'sisätiloihin', jossa on käytettävissä vain yksi häkki. Hankalampi homma, kun mukana on kolme koiraa...

Treeneissä oli kivaa, koirat ja ohjaajat toimivat hienosti. Taneli oli treenaamassa, vaikka hänellä oli keuhkoputkentulehdus ja antibioottikuuri. Aijaijai.. Se tuli ilmi, kun juokseminen aiheutti yskimistä, muutoin ei olisi tainnut tunnustaa olevansa kipeä. Jos olisin tiennyt ajoissa, en olisi rääkännyt joka kohtaa niin huolella kuin tuli tehdyksi.

Konsta meni nyt toista kertaa lainaohjaajan Tomin kanssa. Ja hienosti menikin, vaikka laji on ohjaajalle ihan uusi ja ohjattava koettelee rajojaan ;) Hertalla ja Marikalla oli ihan ok päivä, mutta Hertan ailahtelevaisuus on melkoinen haaste Marikalle - ja olisi kenelle vain. Hertta on kuitenkin parhaimmillaan aivan loistava agilitykoira!

Tico ja Anne olivat taas vallan häikäisevän hyviä ja joutuivat totisesti töihin, kun olivat ainoina paikalla toisessa treeniryhmässä. Heillä oli myös viikko sitten yksityistunti, joten ovat saaneet nyt raataa ihan urakalla. Ticosta on kehkeytymässä todella loistava agilitykiituri.

Ryhmätreenien jälkeen oli omien koirien vuoro. Tuike sai rallata jo ensimmäisen treeniryhmän rataantutustumisen ajan ja hepuloikin oikein huolella =) Treenien jälkeen pikkulikka pääsi uudelleen valloilleen. Tutustuttiin ekaa kertaa kontaktiin ja alas-käskyyn. Ja opittiin toinenkin uusi sana - maahan. Tuike keskittyi hienosti ja pääsi jyvälle uusista asioista nopeasti.

Sitten oli Vimman vuoro :) Viipun kanssa tehtiin pieniä pätkiä ja Vii oli onnesta mykkyrällä, kun pääsi viimein kiitämään rataa. Motivaatiosta ei totisesti ollut pulaa ja neitonen teki erinomaisen tarkkaa työtä. Meistäkin koira on siis taas vireessä ja homma on hanskassa. Ohjaajalla ei mene ihan yhtä hyvin...

Kiusa pääsi kehiin viimeisenä. Meri ja Pomppa olivat tietty Messarissa, joten ajattelin, että Kiusiksen täytyy silti päästä tekemään jotain pientä. Kiusa on ollut nyt pelkästään Merin ohjauksessa reilut puolitoista vuotta, joten on ollut nyt kiva pitkästä aikaa tehdä jotain Kiun kanssa, kun ollaan testailtu lähtöjä. Kiu oli huippuhieno kuten aina, vaikka kierrokset olivat aika hurjat. Lähdöt onnistuivat edelleen ongelmitta ja Kiu väittää otsa kirkkaana, että ei oikeasti ikinä harkitsisi sieltä lipsumista. Rataakin mentiin hienosti, mutta huomaa, että Kiun kanssa on nyt liikuttu radalla enemmän ;)

Keravalta lähdimme suoraan kyläilyreissulle Espooseen. Sovimme työkaverin kanssa koirille leikkitreffit, sekä Tuike että Peppi 3v, tarvitsevat kivoja leikkikavereita. Tytöillä alkoi synkata hienosti :) Tuike oli myös innosta soikeana päästessään tapaamaan uusia ihania ihmisiä eli Katin, Roopen ja Niklaksen. Tuike osallistui innolla Niklaksen helikopterin lennätykseen :)

Kiitos, kun saimme käydä! Ja kiitos ihanista lihapullista!

Auton sai kaivaa lumen alta jokaisen pysähdyksen jälkeen. Uskomaton talvenalku, pakko sanoa. Ja se takaluukkukin aukesi viimein, kun pääsimme perille Espooseen, joten sitten sain jaettua koirat omiin häkkeihinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti