sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Talvirenkaat alla - kiitos Taneli ja Ismo!Talvirengasongelma ratkesi tänään, kun pelastavat enkelit eli Ikäheimon Taneli ja Korhosen Ismo uhrasivat osan sunnuntaitaan tulemalla kahdestaan renkaanvaihtotalkoisiin minun parkkipaikalleni. Uskomattoman ihanaa! En olisi saanut omin voimin renkaita vaihdettua lähiviikkoina... En saa itse nostaa enkä kantaa mitään kipeiden kyynärpäiden takia, joten en olisi saanut edes renkaita autolle, että olisin päässyt johonkin liikkeeseen vaihdattamaan ne. Saati sitten perille kesärenkailla jäisillä teillä. On se vaan mielettömän hienoa, että noin superavuliaita ja viitseliäitä ihmisiä on olemassa. SUURKIITOS!!

Pakkanen senkun kiristyy, eikä lämpenemistä ole odotettavissa ihan lähiaikoina. Talvi tuli kertarysäyksellä ja harvinaisen aikaisin. Toivottavasti talvi ei ole yhtä luminen kuin viime vuonna, että voimme jatkaa ulkotreenejä. En millään raaskisi keskeyttää taas penturyhmien treenejä, nykyisillä on ollut harvinaisen huono tuuri säiden kanssa. Viime talvi oli ennätysluminen ja -kylmä. Kesä oli ennätyslämmin ja tappavaa hellettä piisasi lähes loputtomasti. Nyt me ansaitsisimme loistavat treenikelit.

Tuike on päässyt taas tänään kahdestaan minun kanssani ulkoilemaan. Tarkoituksena oli törmätä koiriin, koska niitä yleensä vilisee täällä reilunpuoleisesti. Mutta tänään niitä ei ollut missään, kun niitä olisi varta vasten tarvittu. Tuike pääsi kuitenkin kaahaamaan lumessa ja moikkailemaan ihmisiä, mikä sekin oli hauskaa. Tuikeli ei piittaa pakkasesta, vaikka luulisi, että paljas vauvamasu palelisi lumessa pomppiessa.

Neitosen kasvua ei jotenkin huomaa, kun sen näkee tässä joka päivä. Kuvissa muutoksen kuitenkin näkee. Tuike on kasvattanut itselleen pitkät kintut ja se on jo ihan koiran muotoinen, ei siis enää pyöreä karvapallo ;) Tuikkeessa on melkoisesti äitinsä näköä <3 Tosin sitä luultiin taas tänään samojediksi... Onhan sillä kieltämättä aika kivasti karvaa.

Vimma sen sijaan kaljuuntuu hurjaa vauhtia. Tämä on ihan uutta. Se ei edellisten pentujen jälkeen tiputtanut yhtään turkkiaan. Sillä pilkottaa jo iho karvan läpi selässä, lavoissa ja reisissä. Aika hurjan näköistä ja näin paukkupakkasella tosi käytännöllistä myös ;) Viippu kapeni näppärästi muutaman sentin ihan vain kampaamalla. Maitotarjoilu pentuselle on viimein loppunut, kyllä se kestikin. No, kolmekuukautiseksi Tuike sai mammalta osan ruoastaan.

Tuike ja Vimma leikkivät todella paljon yhdessä sisällä. Ne leikkivät ihanaa ähellyspainia ja molemmilla on tosi kivaa. Kiusan leikit menevät vähän liian rajuiksi, mutta eiköhän tilanne parane, kun Tuike kasvaa vähän isommaksi. Tuike painaa nyt 4,2 kiloa ja huomenna tulee täyteen 13 viikkoa elettyä elämää. Aika sirpakka pikkulikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti