lauantai 20. marraskuuta 2010

Talvi on täällä


Myöhästyin sitten tänäkin vuonna talvirenkaiden vaihdon kanssa. Lunta ja pakkasta on ollut koko viikon. Tarvitsin autoa välttämättä vasta eilen ja se piti kaivaa 20 senttisen lumipeitteen alta. Kova jääkerros lumen päällä ei helpottanut asiaa, kipeät kyynärpäät eivät oikein tykänneet operaatiosta. Täytyy sanoa, että Ojankoon ajaminen kesärenkailla hirvitti melkoisesti, mutta selvittiinhän siitä, kun huolella mentiin.

Treeneistä ei sen sijaan tullut mitään, koska lumen päällä ollut jääkerros naarmutti koirien jalat verinaarmuille alta aikayksikön, joten treenit lopetettiin ennen kuin saatiin edes aloitettua. Jotain pientä tehtiin kuitenkin kaikkien koirien kanssa ja sen jälkeen aikaa meni henkeviä keskustellen ;) Kaikki pääsivät Ojangosta myös kotiinsa, joten ei sittenkään hassumpi ilta.

Tänä aamuna matka vei kohti Keravaa ja hallitreenejä. Oman ryhmän treenit ovat ensi viikolla, tällä kertaa kävin vetämässä treenit kolmelle tehisryhmälle. Tällä hetkellä tehiksessä on 'omia' Pantse ja Kiusa, joten mamman pienokaisetkin saatiin radalle. Oli ihan kivat treenit. Täytyy sanoa, että oli ihan kiva, että oli lämmin halli!

Tuike pääsi kirmaamaan hallille ensimmäisen ryhmän rataantutustumisten aikaan ja uudelleen ryhmien jälkeen äiskänsä kanssa. Neitosella on superhauskaa, olihan paikalla ihmisiä, ihanaa! Ja äiskän kanssahan on tietty aina kivaa. Lopuksi juoksutin vielä koko mutiaislaumaa eli hieno reissu kaiken kaikkiaan :)

Meri toi Tuikkeelle vauvatakkeja lainaksi. Minun hieno peitosta saksittu hapsutakkini olikin 'hiukan' ankea, pentuparka kompasteli siihen ja se keräsi myös jääpaakkuja laahukseksi ;) Tuike oli supertyylikäs hienossa Pompassa <3

Vimma on aloittanut järkyttävän karvanlähdön. Edellisten pentujen jälkeenhän se ei tiputtanut turkkiaan ollenkaan, mutta ilmeisesti nyt tehty sterilaatio vaikuttaa asiaan, tai sitten ei. Joka tapauksessa matami on kohta melkoinen näky, karvaton hylje ;) Ylipainoa on edelleen hirmuisesti, vaikka kapeneminen on ihan hyvässä vauhdissa. Vimma lihoi tämänkin imetyksen aikana todella paljon, vielä enemmän kuin edelliskerralla, vaikka silloinkin painon nousu oli melkoinen. Vimma on ollut miniruokinnalla jo nelisen viikkoa, mutta maitoa tulee edelleen sen verran, että Tuike saa vieläkin pari maistiaista päivässä.

Eiköhän tuo Viiputti kuitenkin saada takaisin kuosiin, vaikka siinä hetki meneekin. Toivottavasti sterilointi ei vaikuta sen aineenvaihduntaan kovin nopeasti. Vimmahan on aina ollut superhelposti lihova ja hankalasti laihtuva ja siten ihan erilainen kuin kaikki muut koirani. Kukaan sen pennuista ei ole onneksi näyttänyt perineen tätä ominaisuutta.

Vimmalla on aina ollut myös superpaksu ja tiheä turkki, joten sitäkin täytyy pitää silmällä, että se ei pääse kasvamaan ihan hillittömäksi. Vimmalla on aina ollut todella paljon pohjavillaa, joten jos se lisääntyy merkittävästi, koira-parka tikahtuu karvojensa alle. Täytyy siis tarvittaessa ottaa harvennussakset ja/tai furminaattorit käyttöön ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti