lauantai 17. heinäkuuta 2010

Pyromaanimutiaisia

Meidän likat yrittivät eilen tappaa itsensä ja polttaa kämpän siinä samalla.. Onneksi tulin töistä suhteellisen aikaisin. Voin vakuuttaa, että ei ole kiva tulla töistä kotiin, kun käryn lemu rapussa voimistuu koko ajan omaa ovea lähestyessä ja ovea avatessa vastassa on kitkerä, sankka savumuuri :-/ Onneksi koirat olivat reippaina ja terveinä ovella vastassa ihan normaalisti...

Savua oli sankasti noin metrin korkeudelle eli koirilla oli vielä onneksi happea hengitettävksi. Mietin hetken uskallanko mennä sisälle. Päätin mennä kuitenkin, jätin oven auki rappuun, että voin paeta nopeasti, jos se on tarpeen. Savu ei ollut erityisen lämmintä, joten päättelin, että palo ei voi olla pitkällä. Eikun savusukeltamaan siis.

Apinaiseni olivat taas kiipeilleet/hypänneet tms. koira-aidan ja ylimääräisten pahvi- ja vaneriesteiden yli ja kiipeilleet keittokomerossa tasoilla ja saaneet siinä sitten lieden päälle, onneksi vain ykköselle, ja kaataneet siihen päälle muovisen vedenkeittimen, joka oli sitten sulanut ja kärynnyt siinä varmaan jo pitkään.

Avasin kaikki ikkunat ja parvekkeen oven ja parvekelasit levälleen. Hirmuinen savupilvi sai naapurin tulemaan katsomaan, onko meillä tuli irti, mutta onneksi tilanne oli ihan hallussa, eikä vaaraa enää ollut.

Koko huusholli haisee nyt kitkerälle ja palaneelle. En tiedä, saanko sulanutta muovia irti liedestä, jos en, täytyy hankkia uusi liesi. Ja ryhtyä muutenkin vielä uusiin toimenpiteisiin turvavarustelun kanssa. Sulake lähtee ekana, täytyy hankkia uusi korkeampi koiraportti (nykyinen on reilut 90cm korkea) ja varmaan lapsisuoja lieteen.

Kielletty ilmeisesti kiehtoo, koska tytöt eivät koskaan tee muuten pahojaan, eivätkä riko mitään, mutta keittiö ja mahdollinen ruokavarkauden mahdollisuus houkuttelee... Olisi kiva tietää, kumpi sankareista harrastaa näitä keittiömellastuksia vai ovatko molemmat asialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti