lauantai 10. heinäkuuta 2010

Kiukiu lintsilläMietin vakavasti pitäisikö Kiusan luonnetesti peruuttaa jälleen kerran, tällä kertaa sen vuoksi, että neitonen on mielestään kantavana äitinsä seuraksi. Päätin kuitenkin, että Kiusa on sen verran järkähtämätön ja johdonmukainen perusluonteeltaan, että tuskin se merkittävästi vaikuttaisi tulokseen. Päätin siis osallistua neitosen kanssa SUMU:n järjestämään testiin tänään Oulunkylässä dobbereiden majalla.

Aamu lähti lupaavasti käyntiin, kun lähdin liikkeelle ilman avaimia.. Huomasin varusteiden puutteellisuuden vasta seistessäni kassien, nyssäköiden ja koirien kanssa auton vierellä ilman keinoa päästä sisään.. Lupaava alku päivälle. Muistin Merin suunnitelleen tulevansa katsomaan Kiusan testiä, joten soitin hänelle ja anoin kyytiä koepaikalle. Meri tuli avuksi pelastavana enkelinä, veimme Vimman Malmille hoitoon ja haimme sieltä vara-avaimen ja sitten kohti Oulunkylää.

Alkukeskustelu ja leluilla leikkiminen:
Kiusiksella oli vauhti päällä kuten aina. Alkukeskustelun aikana Kiu oli sitä mieltä, että koska Meri on paikalla, jossain on varmasti agilityesteet piilossa ja hän pääsee kohta Merin kanssa agikiitämään. Eli neitonen ei ihan orientoitunut hengailemaan ja samasta syystä se ei käynyt omaan tapaansa leluihin kiinni kuin sika limppuun. Kyllähän se käy aina leluun kiinni oli tilanne mikä hyvänsä, mutta se ei keskittynyt nyt asiaan kunnolla tuomarin kanssa. Olisi ehkä pitänyt pyytää, että olisin voinut itse näyttää sen normaalimpaa leikkitapaa..

Kelkka:
Kiusa ei alkuun piitannut kelkasta pätkääkään. Kun se oli noin kymmenen metrin päässä, se päätteli, että sieltä on tulossa hänelle uusi lelu ja riekkui innoissaan päästäkseen sen luokse. Kiu kävi kelkan hihaan kiinni heti, kun pääsi kosketusetäisyydelle, tutki sen nopeasti läpikotaisin ja totesi lelun ihan tylsäksi, eikä ollut siitä sen kummemmin kiinnostunut. Minkäänlaista pelko- tai epäröintireaktiota ei saatu irti.

Hyökkäys ja puolustushalu:
Seuraavaksi oli ohjelmassa hyökkäys, jossa mitataan puolustushalua. Kiusa ei taas ensin reagoinut uhkailuihin ollenkaan, tuomarin ollessa lähempänä se haukkui tuomarille varsin vakuuttavasti koko ajan remmi kireällä kohti tuomaria, loppuhyökkäyksen aikana takajaloillaan eteenpäin pyrkien. Minusta se oli ihan valmis yhteenottoon tuomarin kanssa, katsomosta se oli kuulemma näyttänyt lähinnä kiinnostuneelta tuomarin kädessä olleesta kepistä ;) Koko episodi unohtui saman tien, kun tuomari muuttui ystävälliseksi. Luoksekutsussa Kiu kaarsi minun kauttani ja suoraan katsomoon moikkaamaan Meriä ja sitten taas takaisin ;) Loppupuheenvuorossa tuomari epäili, että Kiusa olisi ollut valmis puremaan puolustustilanteessa, mikäli hyökkäys olisi viety loppuun. Olen samaa mieltä, koska olen nähnyt riittävän samanlaisia tilanteita ja tiedän, että Kiu ei todellakaan väistä, eikä epäröi käyttää hampaitaan tarpeen tullen...

Haalari ja räminätynnyri:
Kiusa ei noteerannut haalarisäikyttelyä ollenkaan ja käveli takaisinpäin suoraan haalarin yli. Se ei hätkähtänyt myöskään räminätynnyriä ollenkaan, katsoi sitä vain kiinnostuneena ja rauhallisena sen jyristessä päin. Menimme saman tien tynnyrin luokse, mutta se oli jo tylsäksi leluksi todettu, eikä kiinnostanut Kiusaa paljoakaan.

Pimeä huone:
Pimeässä huoneessa Kiu ei oikein tiennyt, mitä olisi pitänyt tehdä. Se tutki sokkeloa, mutta ei ensin meinannut mitenkään löytää tarpeeksi pitkälle. Seiniin törmäily ei haitannut sitä lainkaan. Sitä ei huolettanut ollenkaan, että mamma oli kateissa. Se ei ollut moksiskaan myöskään lisähäirinnästä, jonka tarkoituksena oli saada sen mielenrauhaa järkkymään edes hiukan.

Seinä ja terävyys:
Seinässäkin sen ärsytyskynnys oli tosi korkea, mutta viime metreillä se sanoi hyökkäävälle tuomarille, että onko ihan pakko tulla siihen heilumaan ja seinää hakkaamaan, kun Kiusista ei nyt paljoa jaksaisi kiinnostaa...

Laukauksiin Kiusis ei reagoinut lainkaan, kuten ei yleensäkään mihinkään ääniin.

Loppuraportti, tuomareina Pirjo Ojala-Laine ja Auli Kiminki:

Toimintakyky +2 hyvä
Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taistelutahto +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti -1a häiritsevän vilkas
Kovuus +3 kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukaisupelottomuus +++ laukausvarma
loppupisteet 145


Hermorakenteen arvosana tippui tuomarin loppupuheen mukaan hurjan vilkkauden takia eli jos Kiusa olisi temperamentiltaan rauhallisempi sen hermorakenne olisi arvioitu ilmeisesti vähintään tasapainoiseksi. Taisteluhalu tippui samasta syystä suuresta tai erittäin suuresta kohtuulliseksi. Mutta kyllä kuvaus on silti varsin paikkansapitävä kokonaisuutena. Tuomarin sanoin Kiusa ei tarvitse muuta kuin pari palvelijaa, se kun ei tukea missään tilanteissa kaipaa.

Kiusan suoritus nauratti kovasti sekä tuomareita että yleisöä. Se säntäili omaan tyyliinsä koko testin läpi sata lasissa ja odotti koko ajan, milloin se oikea tekeminen alkaa. Neito-pieni oletti koko ajan, että varmaan kohta alkaa tapahtumaan jotain, kun kerran ollaan tultu selvästi ihan tarkoituksella uuteen kivaan paikkaan. Loppulauselmaa odotellessa se kelli tyytyväisenä kyljellään ja otti rennosti. Kaiken kaikkiaan neitonen oli ihan oma ihana itsensä <3

Katsoimme kaikki mudit (ja yhden kroaatin) testit eli kaikkiaan kahdeksan kikkuraa. Kentällä oli järkyttävän kuuma ja nyt iho taas punoittaa...

Suurkiitos Merille kyydityksistä!! Ja Nihtilän Ninalle Kiusan testin videoinnista!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti