maanantai 14. toukokuuta 2012

Leiriviikonloppu Kiteellä

Olin lupautunut joskus viime vuoden puolella kouluttamaan mudi-(ja holsku-)leirille, mutta kun leiristä ei ollut kuulunut mitään, ehdin jo luulla leirin peruuntuneen. Kysyin kuitenkin vielä vahvistusta peruutuksesta ja silloin selvisi, että leiri on edelleen tekeillä ja siis alkamassa muutaman päivän päästä.

Sain Tuituin hoitoon Maikulle ja se pääsi siis elementtiinsä eli seurustelemaan Kesäheinään lukemattomien ihmisten kanssa. Neitonen oli totisesti ottanut ilon irti päästessään sarjahurmaajan hommiinsa ja nauttinut suuresti saamastaan huomiosta. Tuikeli kuvittelee syntyneensä antaumukselliseksi seuraneidiksi mihin hyvänsä porukkaan tai tapahtumaan :)

Vimmalle ja Kiusalle ei sen sijaan löytynyt ottajia, joten jouduin ottamaan ne mukaan leirille ja se vahvisti myös sen, että matkaan oli pakko lähteä omalla autolla, vaikka sen kunto arveluttikin rankasti. Eivätkä talvirenkaat alla helpottaneet oloa ollenkaan ;) Noh, uskollinen peltiheppa hoiti homman kunnialla eli pääsimme kommelluksitta perille Kiteelle ja vielä takaisinkin! Matkamittariin kertyi reilut 900 kilometriä, joista tosin satakunta johtui Tuikelin viemisestä hoitoon ja hakemisesta kotiin. Kitee on k a u k a n a. Menomatkaan meni reilut 4,5 tuntia ja takaisinpäin meni reilut 5 tuntia, kun pidin useamman vessatauon. Jaksoin kuintekin hakea Tuikelin vielä sunnuntain puolella kotiin, koska oli selvää, että maanantaiaamuna se ei tulisi onnistumaan ;) Lähdimme siis reissuun perjantaina aamupäivällä ja palasimme kotiin puolen yön aikaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Sää ei ihan suosinut. Perjantaina menomatkalla satoi välillä, mutta ajokeli oli ihan ok. Iltasella ei onneksi enää satanut. Lauantaina oli melkoisen koleaa ja välillä satoi pidempiä jaksoja ihan kunnolla todella kylmää vettä ja rakeita reippaalla tuulella vauhditettuna. Oli suhteellisen ankeaa, pakko sanoa. Onneksi sunnuntaina keli oli aika ihanteellinen, aika viileä, mutta aurinkoinen ja kirkas.

Leiripaikka eli Villa Taivaanranta oli oikein toimiva, vanha koulukiinteistö. Ihan ok huoneet ja käytössä oli sauna ja suihkut, hyvät piha-alueet ja jopa ihan kelvolliset agilityesteet :) Jopa kujakepit! Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi ja isäntäväki oli oikein mukavaa. Tänne voitaisiin tulla toistekin, jos välimatka ei olisi noin hurja.

Osallistujissa ei valitettavasti ollut montaa mudia. Koulutuksiin osallistui vain kolme eli Luksi, Seci ja Merkki. Onneksi paikalla oli myös pari pentua eli Subré 4,5kk ja Ora 10 vkoa. Ja tietty omat likat, mutta niillä oli supertylsä viikonloppu autossa nökötellen. Muita ihan kivoja koiria sen sijaan oli sentäs paikalla. Holskuja oli muutama niitäkin, useita shelttejä, pari nuorta malia, pari sekistä, villakoira, borderterrieri, aussipentu ja koikkeri. Ihan kivoja koiria kuten koirat yleensäkin :) Toivottavasti kaikilla oli kivaa agilitytreeneissä!

Leiriläisten kuvia löytyy linkistä: http://www.mudiyhdistys.info/leiri2012.html


Sekalaisia kuvia perjantailta ja sunnuntailta...

Subré

Ora ja Max

Niilo 6kk ja Subré 4,5kk

Ora 10vkoa ja Jytinä 1v

Subré ja SeciRomi 6kk

Seci
MerkkiLuksi

PubiSubré


2 kommenttia:

  1. Kiitos todella paljon supereista koulutuksista, saatiin taas paljon ajateltavaa! :)

    - Karita ja Max-borderi

    VastaaPoista