perjantai 15. heinäkuuta 2011

Kiusan pennut syntyivät! 5 (6) tyttöä!

Kylppäripesä

Ylpeä äiti ja lapsosetKiusan lämmöt kävivät alhaalla keskiviikkoiltana, joten H-hetki näytti olevan viimein käsillä :)

Kiusa aloitteli pesän tekemistä ja pientä läähätystä jo keskiviikkoyönä ja jatkoi sitä torstaina. Ei sentään koko aikaa, vaan nukkui välillä ihan rauhassa. Kiusa teki ensin pesää kylppäriin vetämällä kaikki tekstiilit (joita oli paljon!) lattialle ja petaamalla sinne mukavan pedin itselleen. Kun sain pentulaatikon kyhättyä kasaan Kiusis kävi välillä sielläkin, mutta vietti suurimman osan ajasta joka kylppärissä pesässään tai sitten minun jaloissani. Loppujen lopuksi Kiu päätti synnyttää olohuoneen pentulaatikon viereisessä koiranpedissä.

Ensimmäiset näkyvät työntöpoltot näkyivät puoli yhden jälkeen ja ensimmäinen pentu putkahti ulos noin 15 minuutin ponnistelun jälkeen.

klo
0:50; musta tyttö 210g
1:05; musta tyttö 299g - ei alkanut hengittämään, enkä saanut elvytettyä
1:20; fako tyttö 279g
1:30; musta tyttö 222g
1:45; musta tyttö, valk. rinnassa 287g
2:00; musta tyttö 129g

Jostain syystä toisena syntynyt, musta pitkä tyttö ei alkanut hengittämään, enkä saanut sitä elvytettyä. Todella surullista :( Se oli pentueen suurin pentu.

Viiden tytön jälkeen luulin homman olevan jo ohi, kun pikkulikka putkahti yllättäen vielä ulos. Pikkuinen on selvästi muita pienempi, täytyy toivoa, että se olisi silti terve ja reipas. Alku on ainakin ollut ihan lupaava. Täytyy vielä aamulla tarkistaa, ovatko kaikki tosiaan tyttöjä vai viiraako minulla silmissä ;)

Muut tytöt olivat tässä kotosalla synnytyksen aikana. Vimma päivysti minun selkäni takana ja Tuikeli kurkisteli vähän kauempaa. Kiusa ei kiinnittänyt niihin mitään huomiota. Katsotaan, miten yhteiselo lähtee sujumaan.

Kiu alkoi hoitamaan pentuja välittömästi, vaikka pentusia pukkasi melkoista kyytiä... Äiskä on putsaillut nyt pentujaan ahkerasti ja maitoa näyttäisi tulevan hienosti! Toivottavasti lapsoset voivat jatkossakin hyvin ja kasvavat kohisten!

1 kommentti: