tiistai 24. elokuuta 2010

Tervetuloa pienokaiset!Vimman avautumisvaihe kesti aika tarkkaan vuorokauden ja sitten alkoi supistelu puolenpäivän maissa, ja kohta kunnon työnnötkin puoli yhden aikaan. Kovista yrityksistä huolimatta hommasta ei tuntunut tulevan valmiimpaa, joten puolen tunnin yrityksen jälkeen soitin eläinlääkärille ja vartin päästä olimme jo matkalla lääkäriin rankassa ukkoskuurossa. Pääsimme lääkäriin noin tunnin kuluttua työntövaiheen alkamisesta eli noin 13:30. Vimma oli tosi kivuliaan oloinen, eikä pennuista ollut edelleenkään mitään havaintoa. Kello kahdelta lapset nostettiin tähän maailmaan. Synttäreitä vietetään siis 23.8.

Kaikkien pentujen istukat olivat vielä lujasti kiinni kohdunseinämässä, mutta kohdun suu oli ihan auki ja valmiina. Reitti ulos oli kuitenkin vielä tiukemmassa kuin viimeksi eli hätäsektio oli ehdottomasti oikea ratkaisu. Pentuja oli kolme kuten etukäteen tiesimmekin, kaksi fakoa tyttöä ja merle poika. Syntymäpainot:

poika 294g
isotyttö 294g
pikkulikka 214g

Hieroimme hoitajan kanssa lapsoset hengittämään. Isotyttö alkoi kiljua heti, kun siihen koskettiin, ja kiroilikin hyvin vakuuttavasti ja suurella vakaumuksella. Poika ja pikkulikka alkoivat kyllä hengittää heti, mutta eivät meinanneet saada ääntä auki. Pojalta ääni löytyi toisena, sitä ennen se yritti protestoida 'juoksemalla' ja huitomalla kovasti. Pikkulikka oli ensin aika vaisu ja veltompi kuin sisaruksensa. Pikkulikkakin vertyi, kun sai itsensä kunnolla lämpimäksi:) Sitten vain napanuorat poikki ja maitobaarille. Raila tuli moikkaamaan lapsosia lääkäriasemalle ja hänkin osallistui lapsosten alkuhierontaan, kiitos Raila! Jouduit sitten näidenkin pentusten kummiksi;)

Vimma oli tässä vaiheessa vielä aika sekaisin ja lähes taju kankaalla. Kaikilla pennuilla oli voimakas imuote ja kun ne tajusivat, mistä maitoa tulee, nisään käytiin kiinni tiukasti. Me vietettiin aika pitkä aika heräämössä, että pennut saivat kunnolla syödäkseen ja Vimma sai heräillä rauhassa. Vimman alkaessa olla aika hyvin hereillä pakkasin pennut mukana olleeseen pahvilaatikkoon ja nappasin Vimman matkaan. Vimman pallomaisuus jäi kerta heitolla eläinlääkärin vastaanotolle, vyötärö ilmaantui takaisin kuin taikaiskusta:) Lasku piti toki maksaa ennen kotiin lähtöä..

Kotiin tultua annoin Vimman ensin levätä hetken ihan rauhassa ja laitoin sitten lapsoset taas syömään. Viippu oli alkuun aika hämmentynyt ja kipeän ja huonovointisen oloinen. Vimma puklasi kaiken syömänsä ulos, jopa juomansa veden. Edelliskerralla ei ollut samanlaista pahoinvointia. Vimma ei myöskään alkuun pessyt pentuja, sitä selvästi yökötti ihan kaikki.

Pahoinvointi meni onneksi ohi. Ja tänään aamuviiden aamupissan jälkeen Vimma on taas syönyt, juonut ja hoitanut pennut täysin itsenäisesti. Se ei enää halua poistua laatikosta kuin juomaan, syömään ja pikapissalle. Me käytiin Viipun kanssa aamulla hakemassa autoon jääneet antibiootit ja Vimma ei olisi halunnut lähteä niin kauas pennuista. Takaisinpäin on melkoinen veto ja kotiovella vaativa vikinä, kun mamma avasi oven pikkuäiskän mielestä liian hitaasti <3

Pentuset tuntuvat syövän koko ajan. Alkuun pikkulikka halusi nukkua yksin, mutta nyt sekin on aina samassa kasassa muiden kanssa. Isotyttö on äänekkäin ja voimakastahtoisimman oloinen. Pikkulikka on järkevä ja harkitsevainen. Poika on sinnikkään ja voimakkaan oloinen. Lapsosten kasvun seuraamisesta tulee mielenkiintoista.

Meillä kävi tänään huoltomies tarkastamassa pattereita ja oli mielenkiintoista seurata, miten Vimma suhtautui vieraaseen mieheen uunituoreena äitinä. Vimma tervehti ovella ihan ystävällisesti ja kaikki oli hyvin siihen asti, kun huoltomies tuli olkkariin, jossa pentulaatikko on.. Koko sen ajan, kun mies oli huoneessa, Vimma seisoi pentulaatikon reunalla pentujen ja miehen välissä ja haukkui terävää, uhkavaa haukkua jostain tosi syvältä. En ole koskaan kuullut sellaista ääntä Vimmasta. Päättäväisyys oli käsinkosketeltavaa. Miehellä ei olisi ollut mitään asiaa pentujen luokse. Tutut Vimma ainakin viimeksi toivotti tervetulleiksi heti ensimmäisenä päivänä synnytyksen jälkeen, mutta vieras mies oli ihan eri asia.

1 kommentti: