keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Terveystutkimuspäivä

Olimme tänään porukalla terveystalkoissa Mevetissä :) Paikalla oli kuusi mudia, yksi kelpie ja yksi sk collie. Seuraavaksi odotellaan virallisia lausuntoja Kennelliitosta.

Omista pentusista mukana olivat Hirmu, Musi, Röyhis ja Å. Toki myös Armas lasketaan melkein omaksi, onhan se Vimman tyttärenpoika :) Ja niin kyllä Ora ja Jessekin, koska treenaavat omassa treeniryhmässä ;)

Kaikilla tutkituilla oli terveet lonkat, selät ja silmät. Hirmun kyynärät lähtivät eläinlääkärin sanoin 'itseaiheutettuina' (?) ykkösinä ja Räyhiksen vasen polvi oli eläinlääkärin arvion mukaan trauman jäljiltä kolmonen eli se pitäisi leikata. Toinen polvi oli siis Räyhikselläkin nolla. Onneksi polviluksaatioleikkaukset ovat ennusteeltaan erittäin hyviä, joten tämän ei pitäisi estää Räyhiksen täysipainoista harrastusuraa :) Muilla tutkituilla oli kyynärät ja polvet kunnossa.

Eli nyt koko VV-pentue on melkein kauttaaltaan tutkittu, Vekulta puuttuu vielä luustokuvaukset :) Jos Räyhis on tosiaan loukanut toisen polvensa, kaikki muut ovat täysin priimoja silmiltään ja rangaltaan paitsi, että Hirmulla on ykkösen polvet ja kyynärät. Ekat ykköset kasvatilla, toivottavasti myös vikat.

Koko porukka sai kovasti kiitosta eläinlääkäriltä hienosta käytöksestään ja helposta käsiteltävyydestä. Lauma teki hienoa mudi-pr:ää, vaikka ihan mykkiä emme koko aikaa oltukaan ;) Kuvaava eläinlääkäri oli oikein tyytyväinen hienoihin luustoihin, onhan se aina hienoa nähdä terveitä koiria 

Suurkiitos kaikille aktiivisuudesta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti