maanantai 22. joulukuuta 2014

Räyhiksen polvet :(

Tänään oli sitten Räyhiksen polvileikkauksen aika. Räyhiksellähän todettiin reilu viikko sitten kolmosen polvi, joka tarvitsi korjausta. Oletus oli, että Räyhis olisi loukannut sen jossain vaiheessa, koska toinen polvi todettiin samassa tutkimuksessa terveeksi.

Tänään kuitenkin uusintatutkimuksessa myös toinen polvi oli viallinen, tällä kertaa kakkonen?!? Joten Räyhis-paralta leikattiin molemmat polvet kerta heitolla. Leikkaus meni hienosti ja ennuste on erittäin hyvä. Jos toipumisaika menee hyvin, polvien ei pitäisi haitata Räyhiksen menoa loppuiän aikana :) Toivotaan, että näin onkin!!

Tosin jos Räyhikseltä kysyy, ne eivät ole haitanneet tähänkään asti, mitä voi pitää pienenä ihmeenä. Pikkumies on kiitänyt koko ikänsä TÄYSILLÄ ja MILJOONAA, eikä sen liikkumisesta olisi ikinä voinut kuvitella, että jotain on pahasti vialla.

Tämä episodi on järkyttänyt aika perinpohjaisesti. Mistä tämä putkahti? Samaan aikaan toisellakin, ihan eri sukuisella, nuorella mudilla oli yhtä huono tuuri polviensa kanssa :( Tähän asti on voinut olla varsin rauhallisin mielen mudien luuston osalta. Toki muutamia huono-onnisia on aiemminkin ollut, joten täytyy toivoa, että tämäkin on ns. tilastotappio, mutta kyllä tuntuu pahalta ja pelottavalta :(

Nyt ei voi kuin toivoa, että tämä oli yksittäistapaus ja että polvet eivät koskaan häiritsisi Räyhiksen elämää. Meidän pieni syöksyhävittäjä ei tule joka tapauksessa itseään säästämään, joten polvien on paras pysyä vaudissa mukana!


1 kommentti:

 1. Pohdintoja mudin polviongelmien periytyvyydestä.
  Oletko huomioinut mitään yhteyttä merle-värin ja polviongelmien kanssa? Pääosa polviongelmaisista mudeista polveutuu merle-sukuisista koirista. Mistä merle väri on tullut mudiin - shetlanninlammaskoirista?, niiltä loytyy ongelmia polvissa. Ehkä se on tullut värin mukana.
  Tutki KoiraNettiä. Irhaberki koiria on tuotu aika monta Suomeen ja niillä on polvissa vikoja (ei kaikilla), sekä niiden jälkeläisillä. Harmi että kaikkia ei ole tutkittu.
  Kun tutustuu polviongelmaisten koirien sukutauluihin niin lähes kaikkien takaa löytyy tuo merle väri, riippumatta kennelnimestä tai syntymäpaikasta. Sattumaa vai ei?
  Vai onko polviongelma rakennevika, liian suorat takakulmaukset, jolloin polvi ei toimi normaalisti?
  Mielestäni tähän tulee kuitenkin kiinnittää huomiota, eikä lakaista ongelmaa maton alle.

  VastaaPoista