lauantai 19. helmikuuta 2011

Reissunaiset maailmalla
Lauma on ollut hajallaan ympäriinsä tämän viikon, mutta olemme taas kotona ja yhdessä :) Tosin Myttyhän on asustellut jo pidempään äitini luona, mutta siis me muut.. Jos ja kun työt loppuvat kohta puoleen, voin hakea Mytynkin takaisin omaan laumaan.

En sitten uskaltanut nukkua ollenkaan ennen matkaan lähtöä.. Mutta olinpahan ajoissa lentokentällä. Torkuin sitten pikkuisen koneessa ja jatkoin vielä taksissa Heathrowlta Brightoniin. Jaksoin hyvin työpäivän ja illan kaupunkikierroksenkin, mutta unta ei totisesti tarvinnut odotella iltasella hotelliin palattuani ;)

Kiusis jäi kotiin minun lähtiessäni ja Meri haki neitosen hoitoon maanantaina päivällä. Tytöt olivat olleet ahkeria ja käyneet Lahdessa treenaamassa sekä tiistaina että torstaina. Yhteiselo Kiusan ja Sinnin kanssa oli mennyt hienosti ja juoksulenkitkin toimivat hienosti, kun sopiva systeemi löytyi. Meidän elämästä ei taitaisi tulla nykyään mitään ilman Merin apua. Kiitos miljoonasti taas kerran!!

Tuike jäi reippaana Railalle, mutta oli jonkin ajan kuluttua tajunnut, että mamma ei tulekaan takaisin. Sitten oli ollut suru puserossa jonkin aikaa, mutta muutaman tunnin kuluttua neitonen oli sitten päättänyt, että nyt hän siis asuu täällä ja sehän sopii. Tuitui oli ottanut Railan emännäkseen ja alkuun seuraillut joka paikkaan mukaan. Sittemmin seurailu oli jäänyt, kun kotiutuminen edistyi. Tuitui soljahti kivuttomasti laumaan, sillä oli synkannut etenkin Reetan Miloun kanssa :) Tuikeli oli ollut reipas oma itsensä ja käyttäytynyt hienosti.

Vimma meni sunnuntai-iltana äidilleni ja oli vaihtanut tiistaina hoitopaikkaa Maikulle ja sitten taas takaisin äidille torstaina. Aivan loistavaa, että Viippu ei ollut koko aikaa äidilläni, hänellähän on jo Myttykin kaverina. Maikun luona Viippu oli päässyt enemmän ulkoilemaan, myös Karin kanssa. Ihanaa!

Oma reissuni oli tosi kiva ja kaikki sujui hienosti. Oppilaat oppivat ja minullakin oli mukavaa. Viikko meni kyllä melkoiseksi mässäilyksi, kun joka paikka pursui herkkusapuskoja. Löytyi myös uusi italialainen lemppariravintola, Pinocchio, http://www.pinocchio.co.uk/. Suosittelen, jos joku joskus matkaa Brightonin suuntaan. Nam!

Olen kaikilla Brightonin reissuilla halunnut käydä Paviljongissa, mutta yleensä työpäivät ovat kestäneet viiteen ja paikka menee viidelta kiinni. Tällä reissulla työaika oli klo 7-15, koska osasto toimii Suomen ajassa, joten pääsin viimein tutustumiskäynnille. Pavinjongi on käsittämätön, superpramea ulkoa intialaistyylinen, sisältä paljolti kiinalaisvaikutteisesti sisustettu entinen kuninkaallinen kesäpalatsi. Käymisen arvoinen tämäkin, http://www.brighton-hove-rpml.org.uk/RoyalPavilion/Pages/home.aspx. Vanhat tutut eli Brighton Pier ja tietysti Lanes eli kauppakujat tuli myös tsekattua viimeisen kerran näissä merkeissä.

Brighton on ihana kesäkaupunki, nyt siellä oli lähinnä kevät. Noin kymmenen astetta lämmintä, mikä tuntui tosi lämpimältä tämän talven pakkasiin tottuneesta. Krookukset kukkivat jo. Kaupunki näyttää lävasteelta, talot ovat vanhoja ja hyvinhyvin 'englantilaisia', kaikkialla on yhtä aikaa sievää ja ränsistyneen/kauhtuneen oloista. Vain yhtenä päivänä satoi kunnolla ja me osuimme pahimpaan kuuroon kävellessämme kyläilemään Tarulle. Ja saimme taatusti tehokkaimman kuravesipesun ikinä! Ohiajanut auto räiskäytti jättimäisen kuralätökön meidän päällemme niin, että kastuimme täysin läpi. En olekaan ennen saanut korvaa täyteen kuravettä, kaikista vaatteista, kengistä, kasvoista ja hiuksista puhumattakaan! Kokemus sekin...

Kone laskeutui takaisin kotomaan kamaralle perjantaina yhdeksän jälkeen illlalla. Hain Vimman ja Tuikkeen kotiin taksireissulla kotiinpäin. Ja aamulla oli taas vuorossa treenien vetovuoro Keravalla klo 9 alkaen. Ihemeiden ihme, heräsin ajoissa ja olin ajoissa Keravallakin! Autokin lähti ensiyrityksellä käyntiin, vaikka se oli seissyt viikon paukkupakkasessa poissa omalta autopaikalta ja siis ilman lohkolämmitintä.

Treenit menivät hienosti, pääsin taas nauttimaan todellisesta tykityksestä sekä Pantsen ja Tanelin että Kiusan ja Merin kiitäessä radalla =) Tuitui osallistui innolla radanrakennukseen ja rataantutustumiseen ekan ryhmän aikana. Ja toisen ryhmän jälkeen juoksutin Vimmaa ja Tuiketta hallilla ja vähän ulkonakin. Kiukiu palasi treenien jälkeen omaan laumaan.

Muutkin ryhmäläiset olivat taas loistavia. On se vaan ihanaa :) Ryhmissä on ihania koiruuksia. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää ja riittää ;)

Voisi melkeinpä sanoa, että Tuituin hoitojakso oli melkoinen menestys, koska oltuaan yön erossa Tuikkeesta, Reetta oli kehoittanut Railaa tuomaan Tuituin takaisin treeneistä :) Ja Raillallakin oli jo kova ikävä lapsosta, olihan siitä jo useampi tunti, kun olivat viimeksi nähneet =) Tuitui ON ihana ja supersymppis.Tämänpäiväiset kuvat on lainattu netistä, eivät siis ole omia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti