torstai 24. kesäkuuta 2010

Vimma - ajoituksen mestari

No, koska toivoin, että tärpit eivät osuisi SM-kisaviikonloppuun, olisi pitänyt arvata, että ne osuvat siihen takuuvarmasti.. Käytin Vimman Mäntsälän eläinlääkäriasemalla progetestissä perjantaiaamuna 18.6. ihan vain varmuuden vuoksi, koska halusin olla varma juoksun vaiheesta. Olin ihan varma, että aikaa on vielä rutkasti, mutta väärässäpä olin. Vimman proget nousivat edellisten pentujen kohdalla vuorokaudella 29 ja nyt oli siis vuorokausi 8 juoksun alusta ja proget jo nousussa! Merja Dahlbomin arvio oli, että viimeistään maanantaina pitää tapahtua tai juoksu on ohi.. Tärpit osuivat siis täsmälleen SM-kisojen aikaan. Niin sitä pitää Vimma!

Vimmalle valittu uros asuu Ruotsissa, joten eikun pikaisesti järjestelemään Ruotsin reissua ja sekä meidän että uroksen omistajan aikatauluja. Järjestelyt menivät monimutkaisiksi, mutta olivat jo ratkeamaisillaan, kun koko hieno kuvio hajosi ja tuli selväksi, että suunnitelma ei onnistukaan. Mitä siis eteen? Vaihtoehtoja oli kolme; 1) jättää yrittämättä kokonaan 2) siirtää astutusta seuraavaan juoksuun, jolloin Vimma ehtii täyttää 9 vuotta 3) käyttää kakkosvaihtoehtoa, joka oli valmiiksi sovittuna. Alun perin oli tarkoitus tehdä kaksoisastutus ruotsalaisella ja suomalaisella uroksella yhtä aikaa tiinehtymismahdollisuuden maksimoimiseksi. Vimma on kuitenkin jo iäkäs äitikoiraksi. Olin jo ehtinyt päättää asiantuntijoiden neuvosta, että yksi uros riittää ja päätynyt ruotsalaisvaihtoehtoon ja sopinut toisen uroksen käytöstä myöhemmin, mutta nyt sitten siirsin toivoni suomalaisurokseen.

Lähdimme astutusreissuun maanantaina 21.6.2010. Reissu meni hienosti. Vimma oli erittäinkin halukas tyrkky ja seisoi hyvin ja uros oli erittäin innokas ja yritteliäs. Normaaliastuminen ei kuitenkaan onnistunut ja Vimma siemennettiin, kuten alkuperäinen suunnitelma olikin. Vimmalla on erittäin ahtaat paikat, joten kovasta molemminpuolisesta yrittämisestä huolimatta, homma ei olisi onnistunut ilman apukeinoja. Vimmahan siemennettiin myös edellisten pentujen aikaansaamiseksi.

Nyt ei voi kuin odottaa ja toivoa parasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti