maanantai 1. syyskuuta 2014

UPK:n 40v juhlaerkkari Hyvinkään Villatehtaalla

Unkarinpaimenkoirat ry juhlii tänä vuonna 40-vuotissynttäreitään, joten tänä vuonna erkkarissa oli kaksi unkarilaista tuomaria. Mudeilla tuomarina toimi Annamaria Tarján.

Vimman kasvattaja Tuija pyysi minua ilmoittamaan Vimman mukaan, että hän saisi esitettyä kasvattajaluokan, siksi Vimmakin pääsi mukaan rientoihin pitkästä aikaa :) Onneksi, koska sen innoittamana saimme mukaan kolme nuoriso-Vimmattulaista eli Musin, Räyhiksen ja Ån. Tosin me tytöt saimme tällä kertaa edustaa keskenämme, koska Räyhis ei päässyt mukaan, koska sen emäntä Riikka leikkasi pikkumiehen kynnen verille aamulla, eikä verenvuotoa oltu saatua tyrehdytettyä. Riikka sai siitä kyllä kuittailua koko päivän ajaksi ;) Tuomari mittasi kaikki mudit, pentuja lukuunottamatta. Musi sai oikean mitan eli 42,5cm, Å ja Vimma ovat oikeasti 38cm korkeita ja tuomari sai molemmille 2 senttiä korkeamman mitan. Ketään ei hyllytetty liian korkeuden vuoksi.

Tytöt edustivat sitten oikein hienosti. Molemmat juniorit saivat ERIn. Å sai myös SAn, oli juniorinarttujen ykkönen ja sitten myös rodun paras juniori. Å oli myös kaikkien narttujen paras PN1, sai SERTIn ja oli VSP!! Melkoinen jättipotti vain vuoden ikäiselle lapsoselle!!!

Musin arvostelu: "Fine head. Good ears. Good topline, needs deeper chest. Square body, needs more substance. Typical movement, good tail & coat." JUN ERI

Vimma sai myös ERIn, SAn, oli narttuveteraanien paras, samoin ROP veteraani ja sijoittui BIS veteraanikehässä kolmanneksi. Ei huono ollenkaan :) :) Varsinkaan, kun ottaa huomioon, että Vimma oli Vimmaksi lähes kalju hurjan karvanlähtöajan jäljiltä :)

Vimma odottelee ennen kehän alkua.

Å ja Tintti junioriBIS-kehässä

Ån pytty ja ruusukkeet :)

JUN-ERI JUK1 SA SERT PN1 VSP ROP-junnu BIS-junnu 4

"Excellent type & size. Good head & ears. Good topline & underline. Square body. Good tail & coat. Typical movement."


Vimman pytty ja ruusukkeet

VET-ERI VEK1 SA ROP VET BIS VET3

"Good condition.Good head and ears. Square body. Good movement & tail. Typical coat."
Mummo 12,5v ja Å 1v1kk

Vimma osallistui myös Mustantassun kasvattajaryhmään. Ryhmä oli varsinainen rodun monimuotoisuuden juhla, mitä tuomari ei ihan arvostanut ;)

Toivottavasti nettiin tulee kuvia, joita voisi lainata. Omalla kameralla ei saanut kuvia, kun valo ei riittänyt,...

Reissun jälkeen tyttöjen piti päästä vähän rentoutumaan ja kaahaamaan, joten käväisimme kotimatkalla vielä Ojangossa hengailemassa. Kisat olivat ehtineet päättyä. Ryhmäläiset olivat keränneet kisoista hienoja nollia ja saimme myös uuden hyppyvalion! Onneksi olkoon Tico ja Anne!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti